fredag 20. mars 2015

oppdrag 19- påske

Hei!
Som du sikkert vet er det snart påske. Så oppdraget i dag var å skrive om påske. Påske er ei høgtid som folk feirar på forskjellige vis.

For å forklarebakgrunnen til påske på ein enkel måte valgte eg å skrive den enkle forklaringa wikipedia har: Påsken er sammen med julen den mest sentrale av de kristne høytidene, og feires til minne om Jesu Kristi siste nattverd, lidelse, død og oppstandelse. Forut for påsken markeres fastetiden og den stille uke, og etter påskesøndag kommer påsketiden, som varer fram til pinse. Ordet påske er en forvanskning av navnet på den jødiske høytiden pesach. Jødene har feiret påske lenger enn kristne. De feiret utvandringen fra fangenskapet i Egypt. Det var Jacob og hans 12 sønner som i sin tid bosatte seg i Egypt og deres etterkommere ble gjort til slaver under Faraos styre. Link HER

Det er jo mange ikkje religiøse som også feirar påske. Dei forbinder kanskje ikkje påske først og fremst med jesus men heller: hyttetur, påskeharen, påske-egg, ski osv. Dette er jo ting religiøse og tenker på men då her dei eit meir fokus på kvifor.

Påskepynt er noko dei fleste folk tar fram. Det er ikkja alltid like lett å finne på nye ider til barna.
Så har du barn og vil finne på noko kjekt inne men ikkje vet hva. Da kan jeg hjelpe deg. Her er 5 kjekke kreative påskepynt ideer:

  1. Garn egg (her)
  2. påskekylling av garn og perler (her)
  3. male påske-egg (her)
  4. påskeliljer i papir (her)
  5. karse ( her)



DSC_3435
nr1. garn egg

 




nr2. Påskekylling av garn og perle


nr3. malte påskeegg

 

nr4. Papir-påskeliljer
 


nr5. karse 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar